De geboorte van een gezin: een krachtenveld pur sang….

Hoe stuur je die krachten de goede kant op? Er komt veel op je af tijdens je zwangerschap en in de tijd na de bevalling. Dan kan het zo zijn dat je moeilijk kunt genieten van jouw zwangerschap en het krijgen van jullie baby. De heersende verwachting van een “roze wolk” die jij zelf hebt of die jouw omgeving heeft, maakt het soms lastiger om hierover te praten.

 

• Heb je het gevoel de situatie niet aan te kunnen?
• Heb jij last van huilbuien, prikkelbaarheid of oververmoeidheid?
• Heb jij last van gevoelens van somberheid of angst?
• Mis je interesse in jouw baby en/of heb je last van schuldgevoelens?

Zorg voor je Kracht biedt je ondersteuning en hulp bij deze klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Zodat je vanuit kracht en vertrouwen zwanger kunt zijn, moeder kunt zijn en een gezin kunt zijn.      
    

De uitdagingen waar je voor staat

De zwangerschap kan moeizaam starten, of verlopen en je kunt je onzeker voelen. Na de bevalling heb je naast de zorg voor jullie baby ook tijd nodig om jouw bevalling te verwerken. Korte nachten kunnen zorgen voor verminderde afweer, vermoeidheid en gevoelens van irritatie. Als gevolg van hormonale veranderingen kun je emotioneel uit evenwicht raken. Deze situatie vraagt om aanpassingen aan een nieuwe identiteit, een nieuw ritme, andere taken en meer verantwoordelijkheden. En dat terwijl de aanwezigheid van een baby ook nog eens druk kan leggen op jouw relatie. Was je eerst alleen partner van elkaar, dan is daar nu een nieuwe rol bijgekomen waar je samen je weg in dient te vinden. Tevens kan er een proces ontstaan van nadenken en bezinning over je eigen afkomst en het gezin waarin je opgroeide. Negatieve herinneringen kunnen dan ineens heftiger naar boven komen.

Zorg voor je Kracht helpt je vroegtijdig om deze uitdagingen aan te gaan en jouw draagkracht en plezier te vergroten

In de periode na de bevalling is er een “gat” in de hulpverlening. De kraamzorg en verloskundige stoppen en het consultatiebureau is er met name voor jouw baby. Wie is er voor jou als ouder? Ik heb binnen een geestelijke gezondheidszorginstelling veel ervaring opgedaan in het behandelen van problemen rondom de zwangerschap en na de bevalling. Ik merkte echter dat de hulp op deze plek in een (te) late fase op gang kwam. Met mijn praktijk  “Zorg voor je Kracht” wil ik eerder ondersteuning bieden, om verergering van problemen vóór te zijn en om ervoor te zorgen dat je vanaf het begin in balans een fijn contact met jouw baby kunt opbouwen.

Zorg voor je Kracht biedt op een persoonlijke manier hulp

Dat doe ik door vanuit jouw unieke situatie en mogelijkheden te werken. Middels ondersteunende -en psychologische gesprekken en oefeningen met jou en/of jouw gezin. In overleg met je, werk ik samen met jouw verloskundige, kraamzorg of huisarts. Door mijn ervaring heb ik kennis van een groot verwijsnetwerk zoals bijvoorbeeld Zwangerschapsyoga, Zwangerfit, of Osteopathie (zorg voor jouw lichamelijk welzijn, of behandeling van huilbaby’s). De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk en indien nodig / gewenst bij jouw thuis.